Studio Leegwater | Conceptontwikkeling, interieurontwerp en interieuradvies

OVER ONS

Home  /  OVER ONS

Studio Yvonne Leegwater

Foto: Solko Detmers

Inlevend  +  creatief  +  praktisch

Mijn naam is Yvonne Leegwater en ik ben de oprichter en eigenaar van Studio Leegwater.

Als kind was ik al dol op tekenen. Mijn favoriete onderwerpen waren huizen, mensen en natuur. Daarbij had ik een rijke fantasie en groot inlevingsvermogen. Zo tekende ik luxe villa’s en flats voor vogels, compleet met disco, zwembad en landingsbaan… Eigenlijk waren dat mijn allereerste concepten en ontwerpen!

Na het vwo met eindexamen Tekenen heb ik Sociale Psychologie gestudeerd. Een loopbaan in marktonderzoek en kwaliteitszorg volgde. Ruim zes jaar later maakte ik de overstap naar onderwijs. Bijna tien jaar lang heb ik op een grote hogeschool gewerkt als voorlichter, pr-medewerker, instroomcoördinator, studieloopbaancoach en docent communicatie.

Ondertussen groeide mijn passie voor interieur, architectuur en design. Samen met mijn zussen startte ik een creatief bureau gericht op interieurstyling, verkoopstyling, event styling en (interieur)concepten. Daarnaast volgde ik een opleiding interieurstyling aan Akademie Vogue in Amsterdam. Ik besloot een stap verder te gaan en me verder te ontwikkelen in het vak van interieurontwerpen en conceptontwikkeling. Hieruit is Studio Leegwater geboren. Aan NIA Academie ben ik gecertificeerd als binnenhuisontwerper, kleuradviseur en trendwatcher.

Mijn kracht is dat ik me goed in de medemens kan verplaatsen. Door mijn inlevingsvermogen en werkervaring begrijp ik precies wat iemand wil en nodig heeft. Daarbij heb ik verstand van de relatie tussen mens en omgeving. Ik zet mijn kennis van sociale en omgevingspsychologie in voor mens- en milieuvriendelijke oplossingen.
Dit alles vanuit een praktische instelling: mijn ideeën en ontwerpen zijn vaak op gemak en comfort gericht. Ook voeg ik graag een vleugje humor toe: een knipoog mag! Tegelijkertijd ben ik creatief, volg ik de trends in de wereld en knoop ik verschillende brainwaves aan elkaar tot iets nieuws.
Ik kan mijn ideeën goed vertalen – onder andere met 3D-impressies in SketchUp en met de hand getekend – en presenteren. Extra pluspunten zijn dat ik de nodige technische kennis heb, goed kan organiseren én een uitgebreid netwerk heb.

Dankzij al deze zaken kan ik kwaliteit, maatwerk, vernieuwing en totaaloplossingen bieden. En last but not least: een prettige samenwerking!

Mijn doel? Een betere en mooiere leefomgeving creëren. Interieurs waar mensen zich prettig in voelen en concepten die bijdragen aan een duurzame wereld.

Graag help ik jou met je wensen!

Ik werk samen met diverse partners: interieurbouwers, inrichters, aannemers, architecten, bouwkundigen, projectontwikkelaars, vastgoedontwikkelaars, overheden, stichtingen, onderwijsinstellingen, studenten, start-ups en doorgewinterde ondernemers… Mensen met passie, lef, ideeën, kennis, expertise, materialen en hart voor mens en omgeving.

Ook interesse in samenwerking met Studio Leegwater? Neem gerust contact met ons op.

Zie verder ons portfolio en onze missie & visie.

Samenwerking met Mooij Designs
Sinds oktober 2021 is Studio Leegwater een samenwerking aangegaan met Mooij Designs te Alkmaar.
Mooij Designs heeft een enthousiast team van interieurstylisten die onder leiding van Lucia Mooij de prachtigste interieurs ontwerpen en realiseren voor hun klanten. Door onze krachten te bundelen hoeft Studio Leegwater geen nee meer te verkopen en kunnen we samen meer klanten helpen – met bovendien nog meer kwaliteit.
Studio Leegwater en Mooij Designs helpen je graag met je interieurwensen!